Le Mans Classic - Förberedelserna

Följ oss på den spännande vägen till världens kanske mest berömda biltävling. Det klassiska 24-timmarslopper på Le Mans i Frankrike.
Tävlingen, som bara är öppen för klassiska bilar som en gång deltagit på Le Mans, kördes  den 11-13 Juli2008  och är en av årets riktigt stora
racinghändelser. Den största inom historisk racing, utan tvekan. Häng med i våra förberedelser inför vårt livs race och våra vedermödor på plats i Frankrike!

Förebilden. Denna pärlgrå Saab 93, 1959 byggdes av Saab på uppdrag av Sture Nottorp och Gunnar Bengtsson för 1959 års 24 timmars lopp på Le Mans.

Uppföljaren. Denna ljusgula Saab 93, också en 59:a kommer under vintern och våren att prepareras som en in i minsta detalj exakt replica på Le Mans Saaben från1959.

En sen septembernatt mötte vi upp möbelhandlaren Ingvar Lindberg i skånska Bjärnum, som i sina gömmor hade en lämplig bil för projektet.

På plats i Arboga. Här börjar resan till Le Mans.

Göran och Fredrik inspekterar nöjt den bil de ska ratta på den berömda Sahrtebanan.

Saab 93 experience?
I förgrunden den blivande Le Mans racern.
I bakgrunden rallybilen från Midnattssolsrallyt.

Inför karossrenoveringen och lackeringen, måttsätter vi alla Le Mans specifika modifikationer, efter originalbilen. Här vindavvisaren som ska hålla de franska insekterna borta från vindrutan.

 1