STCC Grande Finale 2008, Mantorp Park 28 September

Direkt efter SM-finalen i rallycross SM var det dags att bege sig till Mantorp Park och STCC-finalen. Detta är sveriges största och mest välbesökta racertävling, så var det även detta år. 25.000 besökare är en mycket bra siffra för vilken arenasport man än jämför med i Sverige.
Denna dag skulle Saab stå i centrum för publikens uppmärksamhert på flera sätt. trots att man inte har någon bil i STCC-cirkusen, ännu... 

Vid STCC-finalen visar alla bilsprotgrenar upp sig.
I förgrunden en Mini Cooper 1275 S för klassiska rallycupen.
I bakgrunden en 125cc kart.

Självklart fanns även formelbilar på plats.
Här en Formel Renault 2000, som inför 2009 åter lanceras på de svenska banorna.

Som vanligt, är frestande att påstå, drog vår Saab 93:a stor publik även i bruset vid STCC-finalen. Inte blev det sämre av att STCC gav oss en mycket bra och central exponeringsplats. 

Trots att den planerade och emotsedda uppvisningskörningen inför STCC-publiken fick skrinläggas, då en kolvring, något trött efter Le Mans, opassande sade upp sig vid varmkörningen på förmiddagen. var intresset runt bilen på topp under hela dagen. Uppskattningen för prestationen i Frankrike var stor, även hos mer garvade racingproffs.

Tony Ring en av Retrospective Motorsports närmaste sammarbets partners, fanns också på plats och  informerade om branschorganisationen Swedish Motorsport Industry, här intervjuandes Christer Johansson, välkänd profill i svensk racing.

Världspremiär!
Dealer Team visade upp den första Saab 9-3 SportSedan som byggts för Super2000 och STCC.
Ett snyggt bygge som tilldrog sig stort intresse. 

 1