Gyllene Uttern

Ibland medför det oväntade och spontana mötet, att nya och spännande samarbeten och möjligheter uppstår. Så var det definitivt när vi under en reportageresa för Classic Motor stannade till vid det anrika Hotellet Gyllene Uttern ovanför vätterns vattenspegel för några år sedan. Ett enkelt stopp för några  bilder, där vi ville uppmana retrobilisten att söka sig vid sidan av dagens monotona E4:a coh dito enehanda utbud av tråkiga vägkrogar av snabbmatskaraktär, slutade med att vi i Per-Arne Björk mötte en engagerad restaurangchef som både förstod och var intresserad av äldre fordon och deras entusiaster. Som  värd för  bland annat klubbträffaroch sammankomster  för bilentusaster vid sveriges absolut första krog och hotell för bilisten fanns det ett gemensamt intresse.
När så Midnattssolsrallyt skulle starta ifrån från Jönköping, var det naturligt för oss att ha det anrika hotellet som vår bas inför rallystarten.
Att bo bekvämt och äta gott är en bra uppladdninng även inför Midnattssolsrallyt. Dessutom kunde vi förbereda tävlingsbil och serviceteamet inför tävlignen där. Här följer några bilder från Gyllene Uttern och våra förberedelser inför rallyt.

 

Har du vägarna förbi Gyllene Uttern , tycker vi absolut du ska unna dig en god lunch eller middag i den vackra restaurangen, eller kanske en fika med härlig utsikt över Vättern.  Mycket trevligare än vid de vanliga motorvägshaken!

 

Hotell Gyllene Uttern är en välbekant siluett för de som reser längs  E4:an.

Det har det varit alltsedan 30-talet när vägen kallades riksettan.

Restaurangchef Per-Arne Björk hälsar gästerna välkomna till Gyllene Utterns gemytlgia matsal.

En klassisk och avkopplande miljö för den som anser att måltiden är lite mer än bara bukfylla på närmasta vägsylta.

Vackert upplagt, vällagat och mycket välsmakande. Gyllene Uttern gör oss knappast besvikna.
Ett favoritstopp på vägen oavsett om det handlar om rally, tjänsteresa eller semester med familjen.

Den här dörrvaktan muckar man knappast med. Känslan av medeltida riddarborg är allstädes närvarane på Gyllen Uttern.

Gyllene Uttern blev också vår bas för våra förberedelser inflr för Midnattssolsrallyt 2009.

Här är teamet s bilar samlat framför hotellet inför rallyt.

Bilbytet till den sivlervfärgade 99 EMS:en absolut sista minuten medförde lite merarbete för vårt duktiga serviceteam. Här fixar Magnus (närmast kameran) och David med alla sponsordekaler som skulle på innan tävlingsbesiktningen.

Johan, vår chefsmekaniker går igenom all utrustning  i servciebilen. Inget lämnas åt slumpen, både vekrtyg och reservdelar har sin bestämda plats för att vara snabbt och lätt tillgängligt om något skulle hända under tävlingen.

Bosse går igenom roadbook, kartor och tidplaner inför tälvingen. Snittfarter ska räknas ut, serviceplatser planeras in osv.

 

Under tiden som servicekillarna lägger sista handen vid tävlöignsbilen. David ser till att startnumren kommer på plats.

Rally innebär att sena kvällar kompenseras med tidiga morgnar. Då är det skönt att utsikten från hotellrummet när väckarklockan ringer är så här vacker.

I

Tidigt torsdag morgon innan start. Servicebilen redo för insats när och om det behövs.
Bilen, en Saab 99 Combi Coupe från 1975 är byggd med Saabs tävlingsavdelnings servicebilar som förlaga.
Exakt så här såg de servicebilar ut som servade Stig Blomqvist och Per Eklund ut  andra halvan av 70-talet.

Dags för rally! Det härliga gänget på Gyllene Uttern, som såg till att vi mådde som prinsar, kom ut och önskade oss lycka till innan vi åkte ned till startplatsen vid Elmia i Jönköping.