Motordagen i Karlskoga 25 Maj 2009

För tioende året i rad arrangerade de lokala motorklubbarna, tillsammans kommun och centrumföreningen i Karlskoga sin populära och välbesökta motordag.  Om det var 10-års jubileet eller Midnattssolsrallyekipagen som lockade årets rekordpublik ska vi låta vara osagt, men folkfest på torget var det i alla fall hela Lördagen. Retrospecive Motorsport, fanns på plats med David Nordlunds röda Saab 96 från 1962, en bil som håller på att byggas upp som en exakt replika på Erik Carlssons och Gunnar Häggboms vinnarbil från 1962 års Monte Carlo Rally.
Dessutom fick våra Midnattssolsrallyåkare Bosse och Tony  ta plats på scenen och intervjuades av den kända rallyprofilen Ola Strömberg, som cokså ville veta hur det kändes att vinna på Le Mans.

På väg till Karlskoga

Saabar på rad. Davids Nordlunds bil närmast, bakom skymtar Lasse Björk och Sibbylla Gustavsson charmiga ekipage.

Filmkändis! Den rosa Amazonen hade tillsammans med Eva Röse och Marie robertsson huvudrollen i biofilmen Rallybrudar, där även Retrospective Motorsports Bosse Lindman och Göran Dahlén medverkade som stuntförare resp statist.

On stage...  Tony och Bosse intervjuas av Ola Strömberg om sina planer för årets midnattssolsrally och om hur det kändes att otippat vinna  Le Mans Classic med en tvåtakts Saab.

Dragracingnostalgi på hög nivå. Wild Tomato hette PV:n som var med redan i Svensk dragracings barndom i slutet av 60-talet

Klart för start. Tony och Bosse inför sitt tredje försök i Midnattssolsrallyt.

Anders, teamets yngste medlem, väntar ivrigt på rätt ålder för att få kvittera ut sin kartläsarelicens. Annu så länge är det karting i mIcroklassen som gäller. Det är i varje fall tvåtaktare menar Anders...

Dotty, framot ung tjej som pluggar till lastbilsmekaniker och tillverkar tuffa picknickväskor av jeepdunkar på fritiden.

Även nostlagihandväskor i plåt med en kamrem som handtag stor på repetoaren för denna unga företagare.