Classic Motor Barkarby 2011

För tredje året i rad deltog Retrospective Motorsport i vår samarbetspartner Classic Motors evenemang på f.d. Barkarby Flygfält.
Vi tog med vårt Formel Vee projekt, som vi premiärvisade hör vid fjålårets träff. Nu är vi en bit på väg i arbetet. Ramen så gott som klar, vaxellåda och bakvagn likaså.  Framvagn, bromsar jobbar vi med som bäst och Wiene Holmberg lägger sista handen vid motorbygget.
Många nyfikna kom och undrade över vårt projekt och flera hade egna minnen av när det tävlades med Formel Vee bilarna på 60-70 talet.
Tyvärr var vädergudarna inte nådiga mot oss denna augsutisöndag, då regnet inte bara vräkte ned, det fullkomligt sköljde över alla som begivit sig ut till Barkarby.
Man kan kan inte låta bli att imponeras av hur vädertåliga veteranfordonsfolket är. På pluskontot får vi notera att våra depåtält nu fick en grundlig tvätt och nu är skinande rena. 

Våra vänner på Classic Motors redaktion fick sian tvåhjulingar renspolade utna prut på Barkarby.

Formelbilarna fick stå nästan torrskodda under depåtälten

Vivisade upp vår projektbil helt  utan kaross och annat för att  besökarna skulle få se den nakna sanningen och våra olika kosntruktionslösningar.

Depåtälten från Ek Reklam Produkter fick verkligen bekänna färg i ovädret. Ett prov som de bestod med all heder,
Inte en droppe syntes på insidan av tältduken trots minst sagt ihärdigt regnande.

Formel Vee hjältarna från 70-talets racerbanor, Curre Johansson och Bosse Pettersson är fortfarande aktiva inom historisk Formel Vee racing. Här flankerar de VW oraklet Gösta Rustas i mitten.

Visserligen är all billack vattenbaserad numera, men detta var kanske att ta i. hade varit skönt med lite grundlack på den nyrenvoerade ramen i ruskvädret i alla fall. CRC 556 fick agera rostskydd på känt dragracingmanér.

Magnus Ek kom upp från Linköping med sin fina Hansen Mk 7, med en vass dubbelförgasarmotor för den "nyare" Formel Vee klassen i RHK-Cupen. Motorn för övrigt trimmad av Weine Holmberg, som ju även preparerar vår motor.

Micke Juhlin tog med sig en av sina Formel Ford racers, en Van Diemen RF80. En bil som för övrigt är till salu eller uthyres för den som är sugen att prova på historisk formelbilsracing.

Va konstigt, här borde det väl vara fullsatt vid restaurangborden???
När vädret inte visade minsta tecken på att förbättra sig udner eftermiddagen, gav de flesta upp och packade ihop sina vid det här laget vältvättade pinaler. Så gjorde vi okcså...

...väl hemma verkstan gällde renblåsning avtorkning och mera CRC 556 för att hålla oxiden borta. Skönt när den yngre generationen tar sig an arbetet med stor energi!