Här kommer vi att medverka

Retrospective Motorsport kommer att  på olika sätt delta i ett antal, extra intressanta evenemang inom historisk  motosport, såväl som inom teknikhistoriska och kulturhistoriska event, vilka stämmer överens med vår egen och våra partners profil. 

Nedan ser du de olika event som det i dagsläget är klart att vi medverkar vid under 2011.
Fler aktiviteter tillkommer efter hand.

 

Tjolöholm Classic Motor 22 Maj 2011
En av de största och mest populära veteranfordonsträfarna i västra Sverige. Fina bilar i härlig slottsmiljö, ett stenkast från Göteborg och havet.

Ånnaboda Classic Motor Festival 4 Juni 2011 
Kanske ett av landets mest väletablerade träffar för klassiska fordon. I Kilsbergen straxutanför Örebro. 
Förra året var vi på plats med lånad Formel Vee för att göra reklam för vårt projekt tillsammans med Classic Motor Magasin. I år ska vi visa upp resutlatet av vaåra vedermödor i garaget.
 

Bug Run Mantorp Park 10-12 Juni 2011
Skandinaviens i särklass största VW träff. Allt från orignalbilar till dragracing. Formel Vee står för banracingupplevelsen denna VW-dominerade helg. Vi tänker begå tävlingspremiär med vår dolling Formel Vee. 

Velodromloppet Karlskoga 17-19 Juni 2011
Tillsammans med Kanonloppet och Västkustloppet, en våra riktiga klassiker i Svensk banracing, alla tre tävlignarna har körts sedan 50-talet. Veldromloppet är den enda av dessa tävlingar som dessutom körs med klassiska racerbilar.  Racerhsitoriska Klubben arrangerar tillsammans med samarbetande klubbar.  Förutom historisk racing, så är det veteranbilsrally, utställningar, finbilsparkering och marknad. En riktig motorfest i nostalgins tecken alltså. Retrospecitve Motorsport finns självklart med på banan och i depån.
 

Midnattssolsrallyt 13-16 Juli 2011  
Midnattssolsrallyt, Sveriges odiskutabelt största och mest legendariska rallytävling, som glädjande nog återuppstod i sin klassiska form 2006. Redan premiäråret lockade rallyt uppskattningsvis närmare 100 000 åskådare på sin väg genom landet.  De efterföljande åren har lcokat ännu fler entusiastiska åskådare ut i rallyskogen.
2011 är Västerås bas och högkvarter i dagarna fyra.  Tre etapper körs i Bergslagen, Roslagen och Sörmland. Midnattssolsrlalayt vågar vi påstå, är Sveriges absolut största, årligt återkommande,  motorsporthändelse, alla kategorier.  IMissa inte denna folkfest!
Retrospective Motorsport deltar i år för femte gången i följd. I år med en för oss helt ny och spännande bil.
Ska vi överträffa fjålårets 9:e plats i regularityklassen?

Röforsloppet Arboga 5-6 Augusti 2011
Sveriges äldsta biltävling, kördes för första gången 1935 och körs fortfarande. då som nu en backtävling på grus, strax utanför Arboga. Dagen innan tävlingarna planeras publika aktiviteter på torget i centrala Arboga. Välbesökta arrangemang som vi medverkat vid tidigare. Vi ser fram emot att komma tillbaka i år också.
Om planerna håller, både med rally Saab och Formel Vee.

Classic Motor Festival, Barkarby 7 Augusti 2011 
För ett år sedan visade vi för första gången upp vårt Formel Vee rpojekt för allmänhet och publik här på Barkarby.
Nu är det dags att visa upp resutlatet för en intresserad publik på det gamla flygfältet från andra världskrigets dagar.
Självklart ska bjuda på lite extra show just här!

Historic Grand  Race Ahvenisto Hämeenlinna Finland 20-21 Augusti 2011 
Vår absoluta favoritbana när det kommer till historisk racing. Ett Nürbrugring i miniatyr. Utmanande, omväxlande och
med mycket publik runt en banan som är ett unikum i Skandinavien. Bansträckningen är dessutom orörd sedan banan byggdes på 60-talet.  Vi tävlade här 2002 och 2003 med vår Saab, nu är det dags anta utmaningen att köra Forme Veel på banan som forstrade Keke Rosberg. Jo han tävlade just med Formel Vee här!

Fler evenemang finns på agendan...
Tid, budget och våra partners behov och önskemål styr var vi eventuellt duker upp utöver de redan planerade tillfällena.