Rally Cross SM-final, Strängnäs 2008-09-27

Lördagen den 27 September tog vi med vår Le Mans vinnare till SM-finalen i Rallycross, nu skulle de 4-hjulsdrivna Divsion 1 monstren sättas på plats!!!
....Nej riktigt så var det kanske inte. Det var vår partner Shell Helix som hade ett kundevent tillsammans med oss och vår märkeskollega Per Eklund och hans 4 hjulsdrivna Saab 9-3 SportSedan. Så de som liksom vi tycker man ska vara rädd om klenoder som en två-takts Saab kan vara lugna, vi stod för underhållningen i depån och avstod de tuffa närkamperna på banan, som tur var.

Chefsmekaniker Johan går i lugn och ro tidigt på mrogonen  igenom bilen inför dagens demonstrationsstarter. 

Vilket nog var en himla tur, för när publiken, runt 15.000 besöakre väl var på plats var det inte lätt att komma nära den annorlunda bilen i rallycross depån. 

(bara röken avslöjar var den är) 

Per Eklund försvarade Saab-färerna på banan.
Rallycross är mycket bra publikunderhållning!

Per var inte riktigt nöjd med starterna. Andra utväxlingar i växellådan behövdes. Sagt och gjort! Lådan byttes på rekordtid mellan heaten. Peter Larsson från Shell och Per Eklund kämpar här med bytet.

I rallycross är det högt tempo hela tiden, korta intensiva heat och kort om tid i depån mellan heaten.

Skulle man hinna få bilen klar till nästa heat?

Publiken följer arbetet spänt och med stort intresse utanför staketet, medan Saaben ivrigt vätnar på den nya  växellådan. Jodå, man han med bytet innan det var dags för nästa heat igen!

 1